L’any 1981, un grup de joves, alguns tot just havien acabat els seus estudis de magisteri, interessats per l’educació ambiental, comencem un seguit de reunions per compartir idees i projectes amb l’objectiu comú de canalitzar inquietuds, esforços i il·lusions per aconseguir una alternativa a l’educació tradicional vinculada amb el medi rural d’on tots procediem.

L’any 1983 es materialitzen aquests anhels amb la constitució d’una cooperativa de treball associat i l’obertura de les primeres instal·lacions a l’antic mas Sant Jordi de Juneda. Acabava de néixer Les Obagues.

El 23 de maig de 1983 rebíem la primera escola i s’inicia aquest llarg procés de servei educatiu per a les escoles de Catalunya i entorn proper.

Des dels inicis hem anat evolucionant, adaptant i millorant la nostra oferta i metodologia educativa, però les línies bàsiques que sempre ens han acompanyat es poden resumir en els següents termes:

    • Apropament i descoberta del món rural, en especial la més específica que es desenvolupa en els sectors de producció de la Plana de Lleida.
    • L’experimentació i interiorització dels processos, fonaments i metodologies de la producció i l’elaboració dels aliments. En l’actualitat estem completantaquesta oferta amb la possibilitat de l’estudi i la gestió energètica de les noves instal·lacions.
    • La vivència com a eina d’interiorització i assoliment d’hàbits, coneixements i actituds.
    • Descobriment de la realitat social, econòmica i ambiental de la Plana de Lleida.

Un equip de persones que treballem per una cultura arrelada al món rural.
Ens dediquem a l’educació ambiental i en el lleure d’una manera vivenciada i tranquil·la.
Ens agrada l’educació al detall.

Les Obagues, ECOCENTRE de Juneda

quisom